2015. dec 01.

A bunkóság határtalansága

írta: A. Dora
A bunkóság határtalansága

k.png

Sziasztok!

Egy számomra nagyon elkeserítő dolgot szeretnék megosztani veletek.

Múlthéten találkoztam az egyik nagyon kedves barátommal, akit már elég rég óta ismerek.

A fiúról azt kell tudni, hogy egy kellemetlenségből kifolyólag úgy született, hogy az arca nem teljesen úgy néz ki, mint más embereké, az arcát leszámítva viszont mindenben olyan, mint mások: vicces, kedves, aranyos, szeretni való, és rendkívül okos! Viszont az arca miatt már eddig is sokszor érezte magát kellemetlenül, mikor pl. megnézték a buszon, stb..

Múlthéten egy olyan történetet mesélt el, ami számomra megdöbbentő és megbotránkoztató volt. A haverom gimnazista, és az egyik osztálytársával elég sokáig legjobb barátok voltak (nevezzük Srác-nak), mindent megosztottak egymással, így Srác azt is tudta, hogy a haveromnak nincs önbizalma és frusztráltan érzi magát az arca miatt. Aztán jött egy nyár, és eltávolodtak egymástól, Srácnak barátnője lett, már nem beszéltek annyit. Mikor újból elkezdődött a suli, egy alkalommal együtt mentek haza busszal. Pár megállón keresztül beszélgettek, aztán Srác két barátnője felszállt a buszra, a haverom meg a következő megállónál leszállt, így miután köszönt a 2 csajnak (jólneveltség végett) odament azt ajtóhoz, hogy ők tudjanak beszélgetni. Mikor arrébb ment, hallotta, hogy a két lány "suttogva" megkérdezi Srácot, hogy ő kicsoda (mármint a haverom). Na, erre már a haverom is figyelt, mert kíváncsi volt, hogy mint mond Srác a két lánynak, ki is ő. Legnagyobb döbbenetére, Srác a kérdés hallatán elmosolyodott, hátradőlt az ülésen, és normális hangszínen, úgy, hogy a haverom is meghallja, ezt válaszolta a 2 lánynak: Jaj, ne foglalkozzatok vele, ez csak egy nyomorék! - és elnevette magát hangosan.

Hát nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ez a történet szinte lesokkolt. Elképesztő, hogy néhány ember mekkora bunkó tud lenni. Nem, hogy egy volt barátommal nem csinálok ilyet (aki mellesleg okot se adott arra, hogy valami bajom legyen vele), azokkal se csinálok ilyet, akiket utálok. Főleg, hogy Srác tudta, hogy ez egy érzékeny pont a haveromnál. És elkeserítő a tudat, hogy nem Srác az egyetlen ilyen "ember". 

ad.

Szólj hozzá

Komoly dolgok